Personvernerklæring

Sense Psykologi & Konsulenttjenester AS er forpliktet til å beskytte ditt personvern. 

Informasjonssikkerhet og personvern er høyt prioritert av Sense Psykologi & Konsulenttjenester AS ( heretter omtalt som Sense PKT). Vi er underlagt reglene i personopplysningsloven og regler om konfidensialitet og informasjonssikkerhet. For mer informasjon om hvordan dette gjøres, les vår personvernerklæring:

 

Personvernerklæring

  • Generelt

Personopplysninger er enhver informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson. Du vil aldri gi fra deg identifiserbare personopplysninger uten et samtykke i forkant. Under finner du mer informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Vi har gjort vårt beste for å forklare dette på en kortfattet og enkel måte. Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon: Send en e-post til post@sense-pkt.no, eller send inn et skjema via våre nettsider.

Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Vår personvernerklæring gjelder for bruk av våre tjenester samt besøk på nettsidene våre fra og med 01.07.2018.

  • Behandlingsansvarlig

Sense PKT er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Vår kontaktinformasjon:

Epost: post@sense-pkt.no
Telefon: (+47) 954 94 999 (ingen sms-tjeneste)
Adresse: Fossekleiva 41, 5119 Ulset

 

  • Formålet med behandlingen

Dersom du besøker nettsiden vår, kan du frivillig oppgi personopplysninger for å motta nyhetsbrev,  sende inn forespørsler eller bestille tjenester fra oss. 

Vi vil bruke opplysningene til noen av følgende formål:

  • Bruk av e-postadresser til utsending av nyhetsbrev og annet materiell via våre nettsider og andre kanaler.
  • For å besvare henvendelser som kommer inn til oss.  
  • For å sette opp timebestilling etter henvendelse via vår nettside. Opplysninger som navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som følger henvendelsen, og som er nødvendig å oppbevare for å bistå deg, vil kunne lagres i vårt journalsystem. Behandling av personopplysninger skjer på grunnlag av avtale med deg som tar kontakt.
  • Rekruttering til nye stillinger hos oss: CV, søknad, attest og referanser. Behandling av personopplysninger skjer på grunnlag av samtykke som du har gitt og slettes når rekrutteringsprosess avsluttes.
  • For statistikkinnhenting, -aggregering og administrasjon av nettsider. Informasjon innhentes for at Sense PKT skal få ytterligere informasjon om brukerne, blant annet for å finne ut hvordan brukerne kommer til våre hjemmesider, og for å spore generelle bruksmønstre til brukerne på våre websider. Denne innsikten benyttes for å forbedre brukeropplevelsen. 
  • For annonsering i sosiale medier. Brukerstatistikk benyttes til å målrette relevante annonser mot brukere som er interessert i våre tjenester.
  • Terminologi

Personopplysninger er enhver informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson.

Anonymiserte opplysninger er opplysninger hvor vi har fjernet opplysninger som kan identifisere deg som enkeltperson. Resultatet er at du blir beskrevet på en mer generisk måte i våre systemer.

Behandling av personopplysninger er enhver form for bruk av personopplysninger. Med bruk mener vi innsamling, lagring, endring, målretting, og sletting. Alle innsamlede personopplysninger er forbeholdt eget bruk og vil ikke distribueres.

Cookies, informasjonskapsler på norsk, er små digitale datapakker som lagres i din nettleser. Disse samtykker du til i din benyttede nettleser.

Script er koder som kjøres ved innlasting av en side eller klikk på en knapp.

  • Hvilke opplysninger behandles

Personlig identifiserbar informasjon og ikke- personlig identifiserbar informasjon

Sense PKT behandler både personlig identifiserbar informasjon, og ikke-personlig identifiserbar informasjon. Personlig identifiserbar informasjon er opplysninger som identifiserer deg som enkeltperson. Ikke-personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet.

Vi benytter opplysninger til følgende formål:

  • Vi benytter e-postadresse og/eller telefon som kontaktpunkt ved bestillinger/forespørsler.
  • Bruk av e-postadresser og postadresser til utsending av nyhetsbrev og annet materiell via våre nettsider og andre kanaler, etter aktivt samtykke.
  • Bruk av ikke-personlige opplysninger for statistikk-innhenting, -aggregering og administrasjon av nettstedet vårt. Informasjonen innhentes for å få ytterligere informasjon om brukerne, og for å spore generelle bruksmønstre. Denne informasjonen bruker vi til å forbedre nettsidens innhold for deg som bruker.
  • Sende ut faktura under et pågående kundeforhold.

 

1. For behandlende pasienter:

1. Journalføring: Under behandling, benytter vi journalsystemet til Psykbase. Hvordan Psykbase behandler personopplysninger er beskrevet i Databehandleravtalen og er ihht. gjeldende lovverk. 

Offentlige sikkerhetskrav: PsykBase oppfyller samtlige tekniske krav i Normen, samt Datatilsynets retningslinjer for behandling av sensitive personopplysninger. Tjenesten er til enhver tid i henhold til Personopplysningsloven og Personopplysningsforskriften

2. Webbasert datainnsamling:

  • Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra Sense PKT om aktuelle nyheter og kurs. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere fornavn, etternavn og e-postadresse.
  • Hvis du retter en henvendelse til oss via våre nettsider, for eksempel sender oss en e-post eller benytter kontaktskjema, vil relevante opplysninger kunne bli lagret.
  • Når du besøker våre nettsider, registreres din IP-adresse. Vi knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Opplysningene brukes til å administrere og vedlikeholde sidene våre. Eksempler på hva statistikken gir svar på er: Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettleser som benyttes. Det gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud. (Se mer om webanalyse og cookies nedenfor).

Webanalyse og cookies
Sense PKT samler inn og behandler også av-identifiserte opplysninger om besøkende på sense-pkt.no. Vi bruker vanlige Internett-teknologier, blant annet Google Analytics og Facebook-pixel for å samle informasjon om brukerne slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet og videreutvikle vårt informasjonstilbud. Informasjonen som samles inn, hentes fra datamaskinens nettleser og kan omfatte IP-adresse, operativsystem, nettleserprogramvare (for eksempel ”Microsoft Internet Explorer”), skjermoppløsning og avsendernettside. 

Vi plasserer i all hovedsak informasjonskapsler på datamaskinen din for å føre statistikk over bruken av nettstedet. Disse dataene gir oss et samlet inntrykk av hvordan nettstedet blir benyttet. Statistikken som informasjonskapslene genererer, bruker vi til å forbedre nettstedet.

“Cookies” er små informasjonskapsler (tekstfiler) som nettsiden spør nettleseren din om å lagre på datamaskinen eller den mobile enheten. Dette gjør at nettsiden kan huske handlingene eller preferansene dine over tid. Sense-pkt.no bruker følgende cookies (informasjonskapsler): 

  • Informasjon om hvordan besøkende benytter våre nettsider. Vi fører statistikk over hvor mange som besøker hver enkelt side, hvor lenge de er på en side, hvilke andre sider de åpner og hvilket land man er i når man er inne på siden. I tillegg telles det hvor mange ganger hver enkelt side deles på sosiale medier via knappene på nettsiden. Statistikken lagres anonymt slik at vi ikke kan identifisere deg. Sense PKT bruker statistikken til å forbedre nettstedet.
     
  • Vi bruker informasjonskapsler og script til følgende formål:

  • Tjenesteutvikling: Informasjonen hjelper oss med å følge med på bruken av våre digitale tjenester. Denne informasjonen bruker vi for å forbedre oss. Vi mottar blant annet informasjon om hvilke nettsider som blir mest besøkt, om brukeren kommer fra et lenkeklikk utenfor vår nettside, om de klikker seg videre, samt hvor lenge brukerne blir værende på våre nettsider. Tiden du bruker på våre sider blir logget, men du er anonym for oss. 
  • Bruksanalyse: Vi bruker informasjonen til å samle opplysninger om antall besøkende på vårt nettsted, samt til å evaluere effekten av annonsering. Vi kan samle inn informasjon fra nyhetsbrev sendt på e-post. Vi kan for eksempel finne ut om e-post ble åpnet, lesetid og om mottakeren eventuelt klikket på lenker i nyhetsbrevet.
  • Målretting av markedsføring: Ved hjelp av informasjonen kan vi også samle inn generisk informasjon som videre kan brukes for å lage målgrupper for markedsaktiviteter. Denne informasjonen er ikke beskrivende nok til å identifisere enkeltpersoner.

Informasjonskapsler og script blir benyttet gjennom:

  • Sense PKT har installert informasjonskapsler fra Google og Facebook for å kunne overvåke og analysere hvordan nettsiden blir brukt.

De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies. Enkelte cookies lagres så lenge nettleseren er åpen, mens andre lagres lengre. Du kan alltid velge å ikke akseptere en informasjonskapsel ved å endre datamaskinens innstillinger til å avvise “cookie” eller til at du må godkjenne en “cookie”. (Dette kan begrense utvalget av funksjoner som er tilgjengelig). Innstillingen er å forstå som et samtykke dersom den er slik at brukeren uttrykker aksept for bruk av cookies. Dette gjelder også dersom nettleseren er forhåndsinnstilt for aksept.

Hvordan vi bruker dine personopplysninger.
Informasjonen som vi registrerer om deg som bruker eller kunde benyttes til salg- og markedsaktiviteter. Vi bruker både personopplysninger og anonymiserte data for salg- og markedsaktiviteter. Disse aktivitetene inkluderer for eksempel:

  • Å opprette målgrupper for markedsaktiviteter.
  • Å tilpasse markedsføringen ihht. tidligere aktiviteter og forventede behov.
  • Å sende ut nyhetsbrev og andre former for direkte markedsføring. Slike aktiviteter krever samtykke fra deg, og du kan enkelt bli fjernet fra vår liste om ønskelig.
  • Analyse av marked, kundeopplevelse og kundetilfredshet.

Å matche kontaktinformasjon mot brukermassen til Facebook, Google, LinkedIn og eventuelt andre digitale aktører. Vi kan ikke matche din informasjon alene, du blir alltid behandlet som del av et større publikum. På denne måten når vi ut til deg som del av en gruppe, basert på vår segmentering.

 

  • Personopplysninger om mindreårige

Sense PKT innhenter ikke opplysninger om alder og behandler ikke bevisst opplysninger om barn under 15 år.

 

  • Begrense, eller reservere deg mot bruk av informasjonskapsler

Hvis du vil begrense, eller reservere deg mot bruk av informasjonskapsler som lagres, kan du endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren din. Obs: Dersom du ikke godtar informasjonskapsler, kan du oppleve at enkelte funksjoner ikke kan benyttes. 

Du kan unngå å bruke informasjonskapsler, og du kan også fjerne eksisterende informasjonskapsler fra datamaskinen. Hver nettleser har sin egen fremgangsmåte for å unngå informasjonskapsler. Se under for lenker til forklaringer på hvordan du fjerner og blokkerer informasjonskapsler i forskjellige nettlesere

Slik fjerner og blokkerer du informasjonskapsler i Microsoft Edge

  • Dette er dine rettigheter og valgmuligheter

Du har rett til å:

  • vite hva slags informasjon vi har registrert om deg.
  • kreve at din informasjon er korrekt og oppdatert.
  • reservere deg mot direkte markedsføring. Dette kan medføre at du ikke har tilgang til alle våre tilbud og tjenester.
  • trekke tilbake samtykker til behandling av personopplysninger. Dette kan føre til at vi ikke lenger kan tilby våre tjenester.
  • deaktivere innsamling av data for tjenester som Google Analytics.

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg, etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Se kontaktopplysninger innledningsvis i erklæringen.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lengre enn nødvendig for det tiltenkte formålet, eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten. For eksempel vil din e-postadresse som benyttes til utsending av nyhetsbrev slettes når du sier opp abonnementet, men også dersom vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Andre personopplysninger som ikke er knyttet til et aktivt abonnement vil bli slettet senest etter ett år.

  • Håndhevelse av denne personvernerklæring

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

  • Samtykke, lovvalg og verneting

Denne personvernerklæring gjelder for alle brukere av våre nettsider. Vi krever at brukere aksepterer å overholde erklæringen som en del av vår relasjon. 

Ved å bruke våre nettsider aksepterer du at dine personopplysninger kan behandles i samsvar med denne personvernerklæring.

Sense PKT er underlagt norsk lov. Du samtykker i at eventuelle tvister skal behandles av domstol i Oslo i samsvar med lovene i Norge, med mindre annet følger av preseptorisk lokal rett.